Eind juni jongstleden heeft de werkgroep MuidenGroen, onderdeel van de Stadsraad, een enquête rondgestuurd aan de inwoners van Muiden via de Stadsraad en diverse buurt, wijk en bewoners WhatsApp- groepen. Daarin werden vragen gesteld over openbaar groen, bomen, perken met planten en bloemen, groen onderhoud en maaibeleid, wandelpaden, vergroening geluidsschermen A1, oppervlaktewater e.d. in en om Muiden. Het aantal reacties was erg groot! Bijna 170 inwoners hebben ons uitgebreide reacties toegestuurd. Dank daarvoor!

Hoe gaan we verder? De werkgroep verwerkt op dit moment de reacties tot een presentatie met een aantal eerste conclusies. In oktober/november organiseert de Stadsraad een inwonersavond waarop wij deze resultaten met jullie delen en wij een plan van aanpak voorstellen om -samen met de gemeente- een (meerjaren) ‘Groen-plan Muiden’ op te stellen. In de tussentijd zijn wij als werkgroep al in gesprek met de gemeente over het onderdeel ‘bomen’.

In Muiden zijn er in de afgelopen jaren bomen gekapt die (nog) niet zijn vervangen door nieuwe jonge bomen. Daar zijn we in de enquête ook door velen van u op gewezen. Wij gaan deze nog openstaande herplantlokaties met de gemeente inventariseren met de bedoeling om die ‘gaten’ op korte termijn weer in te vullen met nieuwe bomen.  

Werkgroep MuidenGroen, stadsraad Muiden. muidengroen@stadsraadmuiden.nl